Luuk de Vries Motorsport

Race 3 Assen

“Soms lukt het gewoon even niet”


Race 3 van de Molenaar NSF 100 cup op het Juniortrack van Assen bleek een lastige voor Luuk vandaag.


Q1:
De eerste kwalificatie werd verreden op een opdrogende baan. Luuk bouwde zijn sessie (iets te) rustig op maar bleef stappen maken in rondetijden maar meer dan een P5 zat er niet in.


Q2:
P5 is mijn plek blijkbaar vandaag. Goede sessie gereden maar Luuk kon de tijden die hij normaal rijd op deze layout niet halen. Zorgen voor een goede start en dan knallen!


Race 1:
“Boos en teleurgesteld”
Op de een of andere manier krijgt Luuk het vandaag niet voor elkaar…. Na een goede start word Luuk opgesloten in bocht 1. Luuk wint geen positie maar verliest er ook geen. Luuk heeft net het tempo niet om mee te strijden in de kopgroep en moet zelfs verdedigen om zijn 5e positie vast te kunnen houden. Op deze positie komt Luuk ligt teleurgesteld over de finish.


Race 2:
“Ik kon hem pakken! 😢Maar er hing de gele vlag!”
Luuk zijn reactie na een chaotische race. Na 4 ronden was er code rood ivm een ongeval in de achterhoede. Luuk reed de snelste tijd maar dit werd teniet gedaan ivm de herstart.
Wat volgde was een race van 8 laps. Luuk zat er weer lekker bij in de kopgroep en streed om de laatste podiumplaats. De aanval moest en zou in de laatste ronde gebeuren.
Gelukkig lette Luuk goed op en spotte de gele vlag. Dit betekend niet inhalen waarop Luuk een ander plan moest trekken. Laatste chicane en de gaskraan snel open. Op de finish komt Luuk net een meter te kort en finished wederom op P5.