Luuk de Vries Motorsport

Race 5 Veldhoven – 4 september 2021

Kwalificatie 1:

De lucht is vochtig en de baan is nog koud. Ondanks dit kan ik prima tijden rijden. P3

Kwalificatie 2:

Dit was niet wat ik ervan verwachtte helaas. Ik kreeg het niet voor elkaar om een plek op de baan te creëren waarin ik ruimte had voor twee snelle rondes achter elkaar. Positieve is dat ik voel dat ik meer kan dan mijn gereden tijd weergeeft.
Ik mag starten van P7

Race 1:

Wat een race zeg! Ik kom goed van mijn startplaats en behoud mijn 7e plek in de eerste ronde. De twee coureurs voor me gaan met elkaar de strijd aan en dit drukt het tempo helaas waardoor er een scheiding komt in de kopgroep. Ik besluit te volgen en mijn kansen af te wachten voor het tweede deel van de race. Het tempo in onze groep is vergelijkbaar en soms sneller dan die van de kopgroep. Ik verwacht dat er een aanval voor mij geplaatst gaat worden en ik zorg dat ik op het vinkentouw zit. Wat ik verwachtte gebeurde en de rijder voor me is te enthousiast in zijn actie en komt ten val. Ik finish dus als 6e 💪🏻 Nu klaarmaken voor race twee waarin ik ga proberen om feller te zijn in het eerste deel van de race.

Race 2:

Genieten met een grote G! Met een kleine wheely heb ik een goede start. Ik duik direct naar de binnenzijde van bocht 1 en dat is de juiste keuze. Ik win namelijk 3 plekken en rijd op P4 💪🏻 Het tempo ligt direct hoog maar ik bijt me vast. Dan word ik voorbij gestoken waardoor ik een plekje terugval. Gelukkig weet ik met een strakke uit remactie weer terug te komen naar P4 Halverwege de race gaat het even mis met het opkomen van het rechte stuk. Ik kom naast de baan en verlies twee plekken. Maar mijn snelheid is goed en ik voel me sterk. De twee coureurs voor me die zijn voor mij! De eerste moet eraan geloven met nog 3 ronden te gaan. De tweede haal ik in op een hele brute manier. Ik zit aan de buitenkant van bocht 3 en ik rijd de hele bocht met hem aan mijn binnenzijde. Bocht 4 is linksaf en daar zit ik dan. Ik lig weer P4 en die plek sta ik niet meer af.
Hier was ik wel even aan toe na de pech in Staphorst vorige week.
Sponsoren bedankt! 👍🏻